top of page

VÄLKOMMEN TILL NORDIC EQUICARE​

 

Många tecken som hästen uppvisar i form av t.ex att den tappar bjudning, känns stel, kanske börjar bocka eller visar annat avvikande beteende,  beror ofta på att den har låsningar i leder och/eller är överansträngd i muskulaturen. Genom diagnos och behandling kan vi hjälpa hästen med dessa problem.

 

Hästen är ett flyktdjur vilket innebär att även om de har besvär och smärta kan de ofta dölja det, för att inte visa sina svagheter. Du som hästägare har ett stort ansvar och måste vara uppmärksam på eventuella svaghetstecken.

 

Du bör regelbundet undersöka din häst i ett förebyggande syfte, och lära dig att hitta de problem som hästen kan ha, innan allvarliga skador uppstår.

Diplom.png
Certifikat.png
Kursintyg.png

BOKA BEHANDLINGAR

 

Jag är certifierad Equiopat® (Equiterapeut) och diplomerad massör. Jag behandlar hästar med stretch, djupmassage, laser och andra metoder som är relevanta i hästens fysioterapi, det som traditionellt kallas Equiterapi. (Fysioterapi för hästar).
OBS, jag använder endast vetenskapligt underbyggda metoder med stöd i empirin.

Vi kan även vi hjälpa dig att hitta rätt balans i kost och träning i symbios med ryttaren eller kusk samt förebygga och behandla hästen så att ni finner en harmoni och att ni båda mår bra tillsammans.

 

Vi behandlar hästar i hela Mälardalen, men tänk på att vi utgår från Västerås och att det kan ta lite tid att komma till din uppställningsplats.

Alla besök och behandlingar registreras i vår elektroniska Journal så att vi kan följa din hästs fysiologiska utveckling. 

bottom of page