top of page

Grundläggande principer för equiterapi

Vad är Equiterapi och hur fungerar det?

Equiterapi, även kallat fysioterapi för hästar, är en terapeutisk behandlingsmetod som använder hästars rörelser för att hjälpa människor och hästar att uppnå fysiska, psykiska och sociala fördelar. Equiterapi kan användas för att behandla en rad hälsotillstånd och skador, såsom muskuloskeletala problem, neurologiska störningar, rörelsehinder och psykiska hälsoproblem.

En rad olika verktyg

Under en equiterapibehandling använder en kvalificerad equiterapeut olika verktyg för att hjälpa patienter att förbättra sin balans, koordination, styrka och rörelseförmåga. Om hästen rör sig utan störningar med  balanserade rörelser, kan också bidra till att minska stress, öka självförtroende och förbättra social interaktion mellan häst och ryttare.

Low Level Laserterapi - en effektiv och prisvärd behandlingsform

Low Level Laserterapi, eller LLLT, är en terapiform som använder lågenergilaser för att behandla olika typer av smärta och inflammation. Metoden har funnits sedan 1960-talet och har sedan dess visat sig vara en mycket effektiv behandlingsform för både människor och djur. 

 

Fördelarna med LLLT är många. Behandlingen är smärtfri och icke-invasiv, vilket gör att den kan användas på de flesta patienter. Den är också helt fri från biverkningar och kan kombineras med andra behandlingsformer utan problem. Dessutom är LLLT mycket kostnadseffektivt i jämförelse med många andra behandlingsmetoder.

 

Som equiterapeut har jag använt LLLT på hästar i tre år och har sett mycket goda resultat. Det har hjälpt till att lindra smärta och inflammation i muskler och leder, vilket har gjort att hästarna har kunnat återhämta sig snabbare och återgå till sin normala livsstil. 

Våra lasrar är enkla att använda och har bra priser. Det är en investering som lönar sig i längden och kan hjälpa till att förbättra hälsan och livskvaliteten för dina djur. Men det är inte bara hästar som kan dra nytta av LLLT - det kan användas på hundar, katter och andra husdjur också.

 

Så om du är intresserad av en kostnadseffektiv och effektiv behandlingsform för dina djur, överväg att köpa en LLLT laserapparat. Det är en investering som kommer att betala sig själv många gånger om och hjälpa de djur du behandlar.

bottom of page